— NOEN GANGER kan du finne noe helt unikt som ingen andre har, det er litt gøy, sier Malin. Hun er iført en skjønn eplegrønn sekstitalls-kjole med hvite prikker. Den er innsvinget i livet og sitter som et skudd. Men før hun skal bruke kjolen på nyttårsaften, har Malin tenkt å sprette av det lille båndet som er knyttet under brystene. I stedet skal båndet bli matchende halspynt. Den sommerfriske festkjolen har hun kjøpt for 75 kroner hos Frelsesarmeens utsalg på Midtun.

Partyantrekk nummer to er Malin Andersson (26) en smule engstelig for kanskje er i korteste laget.

— Vel, det er bare en måte å finne det ut på, konstaterer fotografen. Han har akkurat gått til anskaffelse av en tøff, pent brukt, brun frakk og er helt naturlig cool.

SVENSKE MALIN er litt av et syn i den superkorte brune minikjolen som har gull-lame med rosetrykk på armene og brystet.

— Jeg har kanskje litt for lange bein, sier hun.

— For lange bein, er det også et problem nå, spør undertegnede som synes litt kritisk journalistikk er på sin plass.

Kjolen har Malin betalt 175 kroner for hos Fretexbutikken Retro i Oslo.

— Jeg har tenkt å klippe av armene, som er litt for trange, og lage et sjal til kjolen før jeg bruker den, forklarer hun.

En grå, innsvinget ullkåpe med syntetisk pelskrage, er et annet bruktkupp Malin er superfornøyd med. Kjøpt hos Fretex i Gågaten for 275 kroner. Blant de syv kåpene hun har hjemme i klesskapene, er det bare en som i utgangspunktet var splitter ny.

Arbeidsantrekket, en tøff dongeribukse med oppbrett til en femtilapp, en hvit og rød topp til 30 kroner og et sølvfarget belte til 30 kroner, har Malin også kjøpt pent brukt.

- ACCESSOIRER som sjal, belter, vesker og smykker handler jeg enormt mye av på Fretex, jeg har sikkert tretti belter hjemme, som alle er kjøpt brukt, og tjue vesker. Slike detaljer piffer opp hvilket som helst antrekk. Jeg mikser og matcher mellom forskjellige stiler. Du vet aldri når du finner noe og det er litt spennende. Jeg handler mye på impuls, men siden brukte klær er såpass billige, har jeg råd til å gjøre mindre vellykkede kjøp også. Det er jo bare å levere dem inn igjen, sier hun.

NOEN GANGER i året tar Malin kritiske opprydninger i sine velfylte klesskap for å lage plass til nye kupp.

— Jeg har aldri dårlig samvittighet når jeg kjøper brukte klær, men iblant hender det at jeg blir litt lei og må unne meg noe helt nytt. Nitti prosent av møbler og ting i leiligheten min har jeg nemlig kjøpt på Fretex.

KLAR FOR PARTY: Malins nyttårskjole i grønt og hvitt er til å bli i godt humør av. Pris: 75 kr.<br/>Foto: HELGE SKODVIN