Ti unge menn deler sine erfaringer på et seminar om sommerflørt i Bergen. I toppetasjen i en bod i Skuteviken noterer de flittig tips og råd i syv timer denne lørdagen. En er kommet flybåren fra Oslo, en annen fra Stavanger.

— Jeg tror det er første gang et flørteseminar er arrangert i Bergen og jeg har heller ikke hørt om noe lignende i andre norske byer, sier kursleder Sebastian Maddox.

Send oss dine flørtetips og tabber!

Med utdannelse i personlig utvikling vil han hjelpe mennesker med noe av det viktigste i deres liv, kunsten å finne en å dele livet med. Selv har han funnet drømmekvinnen. Med tøff bukse, hvite sko og hvit lenke på klokken presenterer han noe av det han har lært - uten PowerPoint.

Suksessdagbok

De unge mennene vet om mange flotte kvinner, men når situasjonen er der, tør de ikke ta kontakt. De aner ikke om de selv er pene nok, slanke nok, høye nok eller har god nok jobb.

— De andre guttene ler av meg når jeg tar kontakt med en jente, sier en.

Sebastian anbefaler seminardeltakerne å være alene når de vil treffe kvinner. Han ber dem trimme daglig og føre dagbok over alt som går bra i livet.

— Snakk aldri om sykdom, kritiser ikke, vær aldri sjalu og fortell for all del ikke at du er desperat ensom, sier han.

Indre styrke

En forteller at han rygget tilbake da det første jenten fortalte var at hun hadde en veske til 8000 kroner og en bukse til nærmere 10.000. — Er du rik, så skryt for all del ikke av det. Du trenger ikke ha mye penger for få en god livsledsager. Men trygg økonomi betyr noe i alle forhold. Vis gjerne at du har potensial, ambisjoner og en plan, sier Sebastian Maddox.

Han mener det viktigste menn kan gjøre er å arbeide med seg selv og sikre seg en indre styrke og selvtillit. Konstruktive avgjørelser skaper vekst.

— Livet er en kontinuerlig strøm av utfordringer. Vi må lære oss å håndtere våre problemer på en fornuftig måte, sier han.

Sebastian anbefaler seminardeltakerne å utvikle sunne, modne grenser og bygge seg en solid identitet. Den som sier nei, viser styrke. La ikke andre bestemme over deg. Medisin hjelper ingen til å håndtere personlige problemer. Rus er å kutte ledningen til bensintanken, fremholder han.

Fornøyd med meg selv

— Jenter sminker seg. Jeg tar dette seminaret for å jobbe mer med deg selv. Gjennom årene har jeg lest flere bøker om kunsten å flørte på en god måte. Dette er jo rene vitenskapen og jeg synes det er nyttig kunnskap, sier Kjetil.

— Jeg er av natur nysgjerrig på andre mennesker. I tenårene trivdes jeg ikke med meg selv og trodde det ville ordne alt å finne en jente. Nå er jeg kommet til at det viktigste jeg kan arbeide med er å være fornøyd med meg selv. Har jeg det bra når jeg er alene, kan jeg ha det bra sammen med andre også, sier Atle Bøe.

Sebastian Maddox presenterer teorier utviklet av Paul Dobranski. Han mener at suksess dreier seg om å være et ærlig menneske og å lære seg kunsten å ta modne avgjørelser.

— Tap skaper angst. Den som blir såret, blir sint. Tross plaster på såret skapes arr. Jeg har lært meg å verdsette mine arr, for det har gitt meg nyttige erfaringer. Mot er å gjøre det rette uavhengig av frykten vi alle har. Men det er teorien. Nå skal jeg hjelpe dere å praktisere den, sier Sebastian Maddox.

Lesernes erfaringer

«Dersom en mann/gutt treffer en jente på byen som han ønsker å treffe igjen så spør ikke om å få følge henne hjem første kveld. Min erfaring var at de som ytret ønske om å få være med hjem første kveld var en som allerede hadde tapt min interesse. Mistenksom på hvilke hensikt mannen hadde.», skriver en leser.

FLØRTEKURS: Sebastian Maddox mener det viktigste menn kan gjøre er å arbeide med egen indre styrke.
Odd Mehus
Odd Mehus