— Antakelig var tyvene ute etter verktøy. Så har de bare blitt helt overveldet av alt de fant her, sier kunstlærer Stefan Fors, som hadde et helt flyttelass midlertidig lagret i skolebygget nederst i Nordåsdalen.

I ly av mørket har tyvene brutt opp en verandadør og saumfart hele huset, som for tiden er under rehabilitering. I stedet for å ta med seg populært og dyrt verktøy, gikk tyvene løs på svenskens verdifulle flyttelass.

— Her sto alt jeg hadde som var av noe verdi. Alle bildene mine, kunstbøkene og hele platesamlingen min. 840 cd-er og over 500 vinylplater, forteller Fors, som overfor politiet har antydet en verdi på rundt en halv million kroner for alt som ble stjålet.

Flere av juvelene i samlingen ville fått en hvilken som helst rockeentusiast til å sikle. Samtidig er herved byens brukthandlere advart:

— Bare blant vinylen hadde jeg David Bowie komplett, masse tidlig Jimi Hendrix, John Mayall og alle Decca-utgivelsene til Rolling Stones, forteller den svenske kunstlæreren.

Cd-samlingen på 840 plater struttet av klassiske Naxos-plater og spesialutgaver med blant andre Bob Dylan.

Stefan Fors hadde forsikret platene, men frykter at det vil bli umulig å bygge opp en tilsvarende samling.

— En av platene, med Heavy Metal Kids, betalte jeg åtte tusen kroner for. Jeg hadde den da jeg var ung, og fant den i en bruktbutikk i topp stand for bare noen år siden, forteller Fors.

Tapet av platene og et stereoanlegg er tungt nok for svensken. Men det verste for Fors er at innbruddstyvene også dro med seg en kunstsamling, som han lagret midlertidig for en kunstnervenn.

— Alt arbeidet hans fra 1999 til i dag er borte. Bildene skulle snart stilles ut på en utstilling i Stockholm. Han er helt fortvilet nå. Det er jeg også, sier Fors med et dypt sukk.

Han har selv vanskelig for å forstå hvordan tyvene har tenkt. Både et fjernsyn, hans egne bilder, og massevis av dyrt verktøy fikk ligge igjen.

— Jeg tror mye av dette vil bli svært vanskelig for tyvene å omsette. Spesielt kunsten, siden den er rimelig særegen, sier Fors og viser frem et bilde med store svarte geometriske figurer på hvit bunn.

Innbruddet blir etterforsket av Fana lensmannskontor. Politiet forteller at de ikke har særlig med spor å gå etter, men en nabo skal ha hørt en bil kjøre fra stedet mellom klokken 02 og 04 om natten.

— Hvis noen har hørt eller sett noe som helst i området natt til onsdag, vil vi være svært takknemlige for tips, sier politioverkonstabel Terje Størksen.

FORTVILER: Kunstlærer Stefan Fors ved Steinerskolen ble frastjålet verdier for rundt en halv million kroner.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN