Senioruniversitetene i Bergen sentrum og Åsane er svært populære. Årstad kulturkontor syntes derfor det var på høy tid med et eget lokalt senioruniversitet. Da de sendte ut signaler til bydelens eldre, gikk det ikke lang tid før ni pensjonister meldte seg til å bidra med innsats.

Fremdeles mulig å få kort

De etablerte et interimsstyre like før jul, og har siden jobbet effektivt frem mot gårsdagens salg av Årstad Senioruniversitets aller første 150 medlemskort.

— Vi var forberedt på stort fremmøte, og har hatt kolossalt med telefonhenvendelser før åpningen i dag, sier styrets formann Jack Lorenz Tuft.

— Dårlig vær i morges med mye snø og glatt føre har nok fått en del eldre til å holde seg hjemme. Derfor har vi fremdeles ti-femten medlemskort igjen.

Munter kø

Men de som ville være bomsikre på å få med seg vårens foredrag, stilte altså utenfor Ulriken bydelssenter i går.

— Dette minner meg om krigens dager. Da sto jeg i kø for å få kjøpt brød og fisk, mens nå står jeg i kø for å få kunnskap, smiler Liva Wiik Hansen (75). Venninnen Ada Haaskjold (76) nikker:

— Ja, dette skal bli kjekt, sier hun.

— Man blir aldri for gammel til å lære, skyter Ada Vikingsen (75) inn fra sidelinjen.

Men det er slett ikke bare damer i køen. Mange staute karer har også funnet veien.

— Jeg så et oppslag på butikken om at det skulle bli senioruniversitet her på Landås. Klart jeg må få med meg det, sier Victor Minne (69,8 år) bestemt.

— Vi er gamle bekjente. Ja da, vi har skubbet mange jenter på isen på Tveitevannet, vi, smiler Odd Reidmar Pedersen (74) og blunker til Victor. Begge gleder seg til forelesningene fra bydelen sin.

Til dem som ennå ikke har skaffet seg kort: Kontakt Årstad kulturkontor på telefon 55562380. Ellers er det mulig å kjøpe billetter i døren før hver forelesning, såfremt det er ledige plasser igjen i salen.

For å si det med den eldre damen som smilende sto i køklemme like innenfor døren: - Dette er jo veldig sosialt!

KØKULTUR: Det var trangt om plassen før dørene åpnet inn til aulaen ved Ulriken bydelssenter i går formiddag. Heldigvis var det nok medlemskort i Årstad Senioruniversitet til alle.<br/>Foto: ARNE NILSEN