Statsadvokat Per Egil Volledal fortsetter i dag sin prosedyre i lommemann-rettssaken, med en gjennomgang av bevisene rundt hvert enkelt av de 66 overgrepene Erik Andersen er tiltalt for.

Tiltalen omfatter to angivelige voldtekter, og i tillegg ett overgrep til som likestilles med samleie.

Morens forklaring

Tingrettsdommer Eirik Vikanes spurte i dag aktor om hvorfor ikke også dette overgrepet er betegnet som voldtekt i tiltalen.

Moren til gutten, som skal ha blitt utsatt for overgrepet på Sørlandet i 2002, har forklart at gutten fortalte hvordan gjerningsmannen brukte makt for å tvinge ham til seksuell omgang.

— Det er under stor tvil vi ikke har tatt ut tiltale for voldtekt i denne saken, sa Volledal.

Han viste til at gutten i dommeravhør svarer bekreftende på at morens beskrivelse av maktbruk stemmer.

— Hadde politiet den gang prøvd å få noe mer, slik at vi fikk en beskrivelse fra guttens egen munn og ikke bare en gjenfortelling fra moren, så ville nok utfallet blitt et annet, sa statsadvokaten.

Nekter skyld

Han understreket at dommerne, dersom de mener bevisene i saken tyder på at det har skjedd en voldtekt, står fritt til å dømme etter voldtektsparagrafen.

Erik Andersen nekter skyld for dette forholdet. Politiet har funnet en parkeringsbot som viser at Andersen var på Sørlandet rundt tidspunktet da overgrepet skal ha skjedd.

Statsadvokaten mener også at guttens beskrivelse av sølvtape i gjerningsmannens bukselomme peker mot at Andersen er gjerningsmannen.

Også andre gutter har beskrevet slik tape i gjerningsmannens lomme. Da Erik Andersen ble pågrepet, ble det beslaglagt en bukse hjemme hos ham med en bit sølvtape i lommen.

Andersen har forklart at han brukte tapen til å reparere buksen etter at en syerske hadde gjort en for dårlig jobb med å fikse et hull i den.

Tirsdagens saker fra retten:

SØLVTAPE: Et av ofrene i saken oppga at gjerningsmannen hadde sølvtape i lommen. Aktoratet mener at mannen må ha vært tiltalte Erik Andersen. Arkivfoto