— Vinden gjorde at de måtte bytte kai. Det var ikke trygt å gå inn til Skolten. Båten ligger nå i Jekteviken, der passasjerene tas i land, sier vakthavende havneinspektør Helge Grotland.

To timer etter at båten kom til Bergen var passasjerene fremdeles ombord. Det tok tid å skaffe gangvei og buss for å frakte passasjerene til land og videre til terminalen. Fordi passasjerene måtte gå i land via bildekket var det mange med barnevogner og rullestoler som fikk problemer med å komme seg i land.

— Det er så dårlig organisering at jeg nesten ikke kan tro det, sier Rolf Røberg mens han ventet på å få gå fra båten.

- Måtte holde seg fast i sengen

Passasjerene har hatt en tøff natt etter at de forlot Hanstholm klokken 18.00 i går. På grunn av en ødelagt stabilisator opplevdes sjøgangen som svært ubehagelig.

— Været var dårlig, og det var nesten ingen som spiste på julebordet. De hadde hengte juletreet fast i taket for at det skulle holde seg på plass, sier Røberg.

Bjørg Vik Andresen forteller at hun måtte holde seg fast i sengen for ikke å falle ut.

— Vesker og sminke fløy veggimellom. Det var veldig ubehagelig, sier hun.

Havneinspektør Helge Grotland håper nå at vinden løyer slik at Queen of Scandinavia som kommer fra Newcastle i kveld kan legge til kai ved Skolten på vanlig måte.

- Fryktelig kaotisk

Daglig leder i Smyril Knut Seime beklager på det sterkeste at de ikke klarte å få til en bedre løsning.

— Vi måtte legge til kai ved en godsterminal. Da vi prøvde å få tak i busser til å frakte passasjerene ut av området viste det seg å være svært vanskelig å få til. I begynnelsen hadde vi bare en buss vi kunne bruke, sier han.

— Det ble fryktelig kaotisk en periode, og det er vi selvfølgelig de første til å beklage, legger han til.

Når det gjelder den ødelagte stabilisatoren understreker Seime at dette ikke har noen konsekvenser for sikkerheten.

— Passasjerene opplever mer rulling, men det er ikke grunn til å stanse båten, sier han.

MMS Leserbilde