Den unge gutten satt på sykkelen sin, da mannen snakket til ham. Plutselig dro mannen ned buksen sin. Han tok tak i hånden til gutten og tvang ham til å onanere ham. Deretter overtok mannen selv til han fikk utløsning. Sæden traff guttens klær.

Dette er historien til ett av barna som skal være utsatt for overgrep av Lommemannen. Politiet tror at mellom 150 og 200 barn har lidd samme skjebne.

Se grafikk: Her opererte Lommemannen fra 1976 til 2001

Se grafikk: Her opererte Lommemannen fra 2002 til i dag

Ba dem lete etter papirlapp

Etter en hemmelig ransaking i boligen til den siktede 55-åringen, sikret politiet seg hans DNA-profil. Den knytter mannen til fem overgrep. Etter det BT får opplyst skjedde disse overgrepene slik:

  • Skole: Han dro med seg to 9-åringer ned i kjelleren på en skole. De skulle få 10 kroner hver om de holdt vakt. I kjelleren fikk han guttene til å onanere seg.
  • Trappeoppgang: Han fikk med seg en gutt inn i en trappeoppgang i en blokk. Der fikk han gutten til å onanere ham. Så stakk han penis inn i munnen på gutten hvoretter han fikk utløsning.
  • Garderobe: I garderoben i en svømmehall ba han en gutt om hjelp til å finne en lapp med et telefonnummer. Han fikk så gutten til å onanere seg. Deretter tok han guttens penis i munnen.
  • Ved skole: Han ba noen gutter om hjelp til å lete etter nøklene i egne lommer. Han fikk minst en av dem til å onanere seg. Han tok også den ene guttens penis i munnen.
  • Bak et hus: Han ba en gutt om hjelp til å finne en lapp med telefonnummer i lommen hans. Han fikk utløsning, blant annet på genserermet til gutten.Men også i en rekke av de andre overgrepssakene kunne det trolig vært funnet DNA-spor. I flere titall av sakene har overgriperen tvunget barn til å onanere ham, i andre tilfeller har han onanert seg selv. Etter det BT får opplyst har en rekke av ofrene fortalt at mannen hadde sædavgang.

Det er også grunn til å tro at mannen hadde sædavgang i andre saker, men at ofrene enten ikke oppfattet det eller ikke husker det.

100 personer DNA-testet

Allerede under pressekonferansen i går tok politiet selvkritikk på etterforskningen i saken. Noe av kritikken går nettopp på at politiet ikke undersøkte åsteder og ofre skikkelig. I en del tilfeller var ikke politiet på åstedet i det hele tatt og avhørte heller ikke vitner.

Bevisstheten og kunnskapen om bruk av DNA-analyser har tatt seg kraftig opp i politiet i løpet av dette tiåret. Lommemann-saken fikk et gjennombrudd i mars i fjor. Politiet kunne da matche DNA-funn etter fire overgrep med et DNA-funn i Oslo i 1995. Da følte politiet seg sikker på at Lommemannen og den såkalte Bandasjemannen var samme person.

Før pågripelsen i går er rundt 100 personer uten alibi DNA-testet. Noen få av dem er bosatt i Bergen.

Politiet