– Politiet var ute på en adresse i et helt annet ærend. Men da de traff på denne mannen, opprettet de sak. Han har vedtatt bot for sex-kjøp, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Han er én av to jurister som har ansvar for saksområdet i Hordaland politidistrikt.

Foreløpige tall fra Politidirektoratet viser at 39 norske menn er anmeldt for sex-kjøp i perioden januar-mars i år. Av disse sakene er 33 avgjort, mens seks fortsatt er under etterforskning.

Én av de uavklarte sakene stammer også fra Bergen: I slutten av februar ble en mann anmeldt av en prostituert. Den prostituerte hevder mannen stjal penger fra henne etter at de hadde hatt sex.

– Den tyverianmeldte mannen kommer utenfra Hordaland. Etterforskningen pågår fortsatt, og mannen er ikke avhørt, sier Christoffersen.

De to sex-kjøp-sakene Bergen kan vise til så langt, er altså begge avdekket ved tilfeldigheter.

I Stavanger er tre menn bøtelagt etter at forbudet trådte i kraft, mens Oslo-politiet denne uken hadde registrert 33 anmeldelser. 25 av de anmeldte hadde vedtatt bøtene de ble ilagt.

– Én avgjort sak Bergen på fire måneder, er det mye eller lite?

– Det vil jeg ikke ha noen mening om. Også disse sakene skal etterforskes på en skikkelig måte, sier politiadvokat Christoffersen.

Han mener det er grunn til å tro at mye av prostitusjonen har trukket innendørs etter sexkjøploven kom, slik at det blir vanskeligere for politiet å avdekke kjøp av seksuelle tjenester.