Fotgjengerfeltet mellom Xhibition og Aktiv eiendomsmegling i Småstrandgaten ser ut til å være forbeholdt de aller sprekeste av oss for tiden.

Astrid Fosse er kanskje ikke blant de aller raskeste der hun krysser gaten med rullator, men hun er slett ikke blant de tregeste heller. Likevel rekker hun bare å krysse ett av de tre kjørefeltene før den grønne mannen begynner å blinke. Lyset skifter til rødt før hun er halvveis over gaten.

— Jeg måtte bare fortsette å gå. Jeg kunne like gjerne snudd, men det var like langt tilbake, sier hun lettere oppgitt til bt.no.

Joggefart

Selv de som er raskere til bens får problemer når de skal over veien før lyset skifter. Det er grønn mann i bare fire sekunder før lyset begynner å blinke. Etter ytterligere ett sekund er lyset rødt igjen.

Det betyr at man må holde lett joggehastighet på åtte-ti kilometer i timen, for å klare å krysse gaten på grønt.

Trond Karlsen i Statens vegvesen blir en smule overrasket når bt.no ringer for å høre om fotgjengerne er ofret til fordel for biltrafikken i krysset.

— Det har ikke vært noen forandringer i det krysset på veldig lenge. Det skal være grønn mann i åtte sekunder der, og enda lenger i rushtiden, sier han.

Feil på systemet

Karlsen tar en titt i systemene sine, og konstaterer at det må være en feil på lysreguleringen i krysset.

— Minimumstiden er 5 sekunder, og det er det som er der nå. Dette er en feil vi må få rettet opp i, sier han.

I mellomtiden kan Karlsen berolige fotgjengere som er redde for å bli tutet på - eller det som verre er - av utålmodige bilister.

— Tidsrommet før bilene får grønt lys er som det skal være. Men vi skal få rettet opp i dette så fort som mulig, sier han.

Har du opplevd tilsvarende problemer andre steder i byen? Skriv gjerne noen ord i feltet under!