• Snakk om å drite seg ut, sier nabo på Nordnes.

Et hav av flasker, bokser og søppel lå igjen etter at politiet måtte tømme Nordnesparken i Bergen for russ ved midnatt.

Det eneste stedet russen ikke hadde kastet søppel, var i bosspannet. Det var tomt.

«Så helt tragisk ut»

— Jeg synes festing, feiring og høy musikk er tipp-topp. Russen fortjener å gå bananas mot slutten av videregående. Men når de søpler til sin egen by driter de seg ut, sier naboen Pål S. Schaathun.

Det er fælt når du ser mange av stedene der de har vært Operasjonsleder Frode Kolltveit

— Du går ikke 13 år på skole uten å lære hvordan å bruke et bosspann. Nordnespynten er et nydelig sted, men i natt så parken helt tragisk ut, sier han.

Det har vært bråk flere steder i og rundt Bergen natt til 1. mai. På Liland ble 18-åring slått i ansiktet med en flaske og pådro seg en øyeskade. En mann ble pågrepet på stedet.

Også i Nipedalen, Kråkenesdalen, i Hordnesveien, på kaien i Austrheim og altså på Nordnes måtte politiet gripe inn.— Ja, de bør rydde opp etter seg. Det er fælt når du ser mange av stedene der de har vært. De kunne hengt opp søppelsekker, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til BT.

Høysesong for bossrydding

Russen får ikke lenger lov til å bruke Fanafjellet på grunn av nettopp forsøpling. De skal også ha blitt avvist på Lagunen, Øyrane Torg og Gullbotn.

— Jeg er fortvilet over at de ikke får bruke Fanafjellet. Jeg er bekymret for elevene som stadig er på vandring, sier Stig Hammersland, elevinspektør på Sandsli videregående skole (les mer her).

Parkforvalter Gjermund Åbergsjord i Grønn Etat sier de jobber med å få oversikt over nattens herjinger, men understreker at Nordnesparken ser uvanlig ille ut.

— Russen er som folk flest. Noen få gjør noe galt, men så er det mange andre som gjør det de skal. Erfaringsmessig vet vi at det denne tiden på året er krevende. Det er høysesong for oss fra påske til september, sier Åbergsjord.

Vil betale

BT har ikke fått tak i russens hovedstyre onsdag morgen. Russepresident Joachim Baug har tidligere uttalt følgende:

— Det er det mest essensielle, at politiet vet hvor vi er og at russen er samlet på ett sted. Jeg har forklart at alle bussene har sagt ja til å investere penger for å rydde Fanafjellet etter oss de dagene vi er der, og jeg har snakket med Trygg Trafikk om å sette opp skilt om at «Her fester russenl».

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post