I går formiddag monterte Bergen Kameraklubbs formann Tove Følid og parkformann Jan Ove Strand fra Årstad bydel byens aller første plenmonterte fotoutstilling langs gangstien rundt Tveitevannet. Ti motiver, hvert enkelt montert i rustfri stålkasse og med panserglass til beskyttelse mot vær og vind og skarpe skosåler.

Meningen er at turgåerne skal gå på jakt etter de ti fotokunstverkene til kameraklubbens medlemmer Tove Følid, Robin Strand, Rolf Sylta, Atle Garmann, Willy Nyland, Håvard Flatland, Jørg Assmus og Stig Ove Haarberg. Den som leter i gresset, den finner. Spennende!

— Jeg ville aller helst hatt fotoboksene permanent nedfelt i fortauene rundt omkring. Men det gikk ikke Vegvesenet med på. Folk kan risikere å skli på panserglasset, sukker kameraklubbformannen og plasserer i stedet Assmus' midnattssolbilde «3 PM» i gresset.

Fullpakket program

Kulturdagene er et samarbeidsprosjekt mellom Årstad kulturkontor og frivillige organisasjoner, skoler, barnehager, menigheter, offentlige etater, bedrifter og enkeltpersoner i bydelen. I år er det femte året på rad det arrangeres kulturdager i bydelen, og programmet viser at engasjementet i bydelen er stort. Her en liten smakebit:

Barnemalerier i fotgjengerundergangen på Danmarksplass, familiedag/åpen skole på Ny Krohnborg, åpning av «Dongen», kultur på bussen, urpremiere på «Lyst» (en teaterforestilling bygget på Decameronen), bilder av Stella East (illustrerte Jostein Gaarders «Julemysteriet»), skulpturer av Sofus Madsen, forestillinger for barn, Bergen Amateur Dramatic Society som drar på turné til bydelens aldershjem, punkrockkonsert for ungdom, magisk utendørskonsert ved Tveitevannet ý og mye, mye mer.

Fullstendig program finner du på www.bergen.kommune.no/arstad/kultur, eller ved å henvende deg til Årstad kulturkontor på tlf. 55562380.

GRESSELIG FLOTT: Sammen med parkformann Jan Ove Strand fra Årstad bydel monterte kameraklubbens formann Tove Følid byens første plenmonterte fotoutstilling i regnvått gress langs gangstien rundt Tveitevannet på Slettebakken. Her er det Atle Garmanns «Måke» som plasseres.<p/>FOTO: ARNE NILSEN