HILDE HEIAN

BJØRN DJUPVIK (foto)

På Cafe Jonsvoll sitter syv år gamle Inger Louise Fagerheim Sandal sammen med tante Hilde Fagerheim (36) og blar i det nye BTMagasinet. Jentungen som er på helgebesøk, er meget lattermild etter å ha vært med tante på poweryoga.

Tanten hennes har, forståelig nok, ikke rukket å lese så mye i magasinet.

— Jeg kommer til å lese de lange artiklene der du får bakgrunn, dybde og historikk. Jeg leser gjerne om hva som egentlig skjedde i Tsjetsjenia. Kanskje kan vi også få litt mer kulturreportasjer i det nye bladet, jeg liker skråblikk. Light kulørt ukebladstil er ikke noe som trekker meg, forsikrer Hilde Fagerheim.

Iført en tøff, rød brannhjelm får Annelen Storm (6) en ballong, mens farmor Margot Storm Mongstad takker for lørdagsavisen og magasinet som hun får utdelt på Bergen Storsenter.

— Jeg interesserer meg mest for nyheter og politikk her i byen. Og så er jeg så gammel at jeg har begynt å se på dødsannonsene, nå blir jeg snart 80. Det blir liksom det jeg leser, jeg kan ikke lyge heller, sier Margot ærlig.

Smilende takker Ellen Williams nei til avisen som IT-sjef Gunnar Kleiven rekker henne, hun har alt bladd gjennom avis og magasin hjemme.

— Jeg gleder meg til avisen hver lørdag og søndag. I morges sov jeg lenge, fikk servert te av mannen min, og leste magasinet i pyjamas. Jeg likte godt portrettet av Kameliadamen. Kultur, teater og musikk synes jeg er spesielt interessant. Det blir kjekt hvis det blir en skikkelig kulturprofil på det nye magasinet, sier Ellen som er dramalærer ved Fyllingsdalen videregående skole.

— Bosspannfyll, er Ivar Nilsen fra Søfteland sin umiddelbare kommentar da han får høre om det nye helgemagasinet til BT.

Hans bedre halvdel, Ann Kate Hansen, er mer positiv.

— Hvis det har tips til hva småbarnsfamilier kan gjøre i helgen, er det kjempefint. Selv leser jeg mest aviser på nettet, sier hun.

LESEGLAD: Hilde Fagerheim foretrekker artikler med bakgrunn og dybde. Inger Louise Fagerheim Sandal liker å være på helgebesøk hos tante.