• Kultur er vårt viktigste våpen i kampen om innbyggerne, sier ordfører Inge Reidar Kallevåg (H) på Bømlo. Han vil satse på kultur til tross for trangere tider.

— Vi får det vanskeligere økonomisk dette året, men vi ønsker likevel å opprettholde kulturtilbudet, sier Kallevåg, som har vært ordfører i Bømlo kommune siden 1999.

Hvorfor er kultur så viktig for deg?

— Som mange andre utkantkommuner kjemper vi mot fraflytting. Vi må være attraktive for innbyggerne våre slik at de fortsatt ønsker å bo her. Aller helst ønsker vi at folk skal flytte til Bømlo, slik at vi blir flere bømlinger.

**Les også:

Slik blir kulturvåren på Bømlo**

Misfornøyd med vei og kultur

I 2001 gjennomførte Bømlo kommune en trivselsundersøkelse blant innbyggerne. Den gangen var det to ting bømlingene var spesielt misfornøyde med: veiene og kulturtilbudet. Høsten 2008 gjennomførte kommunen en ny trivselsundersøkelse. Innbyggerne er fremdeles misfornøyde med veiene, men de er godt fornøyd med kulturlivet.

— Da vi fikk resultatene fra undersøkelsen for syv år siden, bestemte vi oss for å gi kulturlivet et løft.

Tallene fra den siste rapporten viser resultatet av denne målbevisste innsatsen, mener ordføreren.

Les TNS Gallup sin rapport fra innbyggerundersøkelsen 'Kva meiner du om Bømlo' (pdf)

Satser på ungdom

Kallevåg tenker fremover, og er spesielt opptatt av at ungdommen skal ha et variert kulturtilbud. Det du opplever i ungdomstiden påvirker valg du gjør som voksen, mener han.

— Det du likte godt da du var ung ønsker du gjerne at ungene dine skal få oppleve også. Det er slike ting som gjør at folk blir værende et sted, mener ordføreren.

**Les også:

Slik blir kulturvåren på Bømlo**

Synes du det er riktig å prioritere kulturlivet i nedgangstider? Si din mening i kommentarfeltet under:

SATSER PÅ KULTUR: Ordfører Inge Kallevåg mener et variert kulturtilbud er avgjørenede for innbyggertallet i kommunen.
Eli Lea