Hun skal diskutere sikkerhet for trafikantene i kolonner og drittvær på Hardangervidda, villreinens problemer ved vinterbrøytingen og denne veiens betydning for turisme og næringsliv i Hallingdal og Hardanger.

De to arrangørene, selskapet IS Rv 7 og Regionrådet for Hallingdal, venter helt til i kveld før de gir opp å få Skogsholm i bil over fra Vestlandet til Hallingdal, langs rv 7, mellom klokken 1445 og 1630 i morgen.

— Det blir en tøff tur. Vi varsler sterk kuling, nedbør som snø og lavt skydekke; svært vanskelige kjøreforhold i fjellet i sør-Norge fredag, sier statsmeteorolog Anna Reistad til BT.

Ifølge programmet til Skogsholm, som starter i Hardangervidda Natursenter i Eidfjord kl 12 fredag, skal sikkerheten for trafikantene og villreinen være tema, mens man på Geilo om ettermiddagen fredag og i Hemsedal lørdag skal ta for seg rv 7 «som viktig transportkorridor» og betydningen av veien for Hallingdal.

Nå kan altså deltakerne på rv 7-møtet bli stoppet før de kommer på vidda. Det tror meteorologen. Arrangøren jobber med en kriseløsning fra vest mot øst, som ikke er det kjappe og åpne veialternativet til en stengt rv 7 Hardangervidda, nemlig E 16/rv 52 Voss-Lærdal-Hemsedal/Hallingdal, men NSB og toget fra Voss til Geilo.