— Det har stort sett gått døgnet rundt, sier Øystein Sjøtun, kjøkkensjef på Potetkjelleren. Rundt ham er det hektisk stemning, ti kokker og diverse lærlinger kutter og veier, varmer og rører, mens de haster omkring hverandre.

I sentrum av kaoset står en stillfaren, men myndig spanjol. Alain Devahive har erfaring fra en rekke eksklusive kjøkken, deriblant tre år i berømte kulinariske eksperimentkammeret El Bulli utenfor Barcelona. Nå er 31-åringen frilanser, han holder kurs og leies inn av restauranter som vil lære litt og gi gjestene en opplevelse utenom det vanlige.

Det kulinariske miljøet Devahive hører hjemme i ligger nok noen hakk over hva vi er vant med her hjemme. Restauranten El Bulli har tre stjerner i Michelin-guiden og kjøkkensjef Ferran Adria er beryktet for hvordan han har redusert kokekunsten til ren kjemi i jakten på fascinerende smaksopplevelser.

Selv står Devahive for mer klassisk, spansk mat, som han tilbereder med nye, spennende teknikker.