— Her viser det seg at han har tolket regelverket fundamentalistisk og firkantet, men praktisert det helt annerledes, sa advokat Dag Steinfeldt.

Forsvareren var hard og systematisk da han spurte ut Generalinspektøren for Sjøforsvaret Jan Eirik Finseth i formiddag. Ved å legge fram en mengde reiseregninger prøvde han å dokumentere at også generalinspektøren har ført utgifter på en måte som ikke er helt etter regelverket.

222 000 på leiebiler

Steinfedt viste blant annet til at Finseth i en periode på 10 måneder hadde betalt for biler fra et eksternt limousinbyrå, et service som ble fakturert hver måned.

— Vi benyttet oss av disse bilene fordi transportkontoret på Haakonsvern ikke hadde stor nok kapasitet, sa Finseth

— Det ble brukt over 222 000 kroner på dette. Er det riktig, spurte Steinfeldt.

— Jeg kjenner til summen og vi prøvde å stoppe ordningen.

— Admiral Jan Eirik Finseth, dette er månedlige utgifter. Sier du at du ikke kunne stanset leieavtalen?

— Nei, dette lå under en annen sjef på dette tidspunktet.

Førte øl og drinker

Med høy og bestemt stemme klasket Steinfeldt bunke på bunke med dokumentasjon i bordet. Han viste regninger for leie av enkeltbiler som var større og dyrere enn regelverket tilsier, reiseregninger der Finseth har ført både hotellovernatting og nattillegg og utgifter til representasjon der gjestelisten ikke var vedlagt.

— Her har du ført opp øl og drinker under et besøk til en skole i utlandet. Hvordan forklarer du dette? Betaler dere for alkohol?

— Det er vanlig at alle land bidrar.

— Er det mulig å føre nattillegg samtidig med refundering av hotellovernatting?

— Nei, hvis så er skjedd skal det korrigeres.

— Jeg undrer meg over at en generalinspektør kan bruke pengene på dette, mens Karlsvik blant annet er tiltalt for å ha fått refundert en bussbillett til ti kroner, sa Dag Steinfeldt til pressen i pausen.