For 14 dager siden ble 29-åringen varetektsfengslet, med brev— og besøkskontroll. I går ble fengslingen forlenget, med nye 14 dager. Kjennelsen ble påkjært på stedet.

— Han er siktet for erverv, oppbevaring og salg av narkotika, samt erverv, oppbevaring og salg av betydelige mengder dopingmidler, opplyser politiinspektør Harald Bilberg ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

— Han har erkjent noen av forholdene, men langtfra så mye som siktelsen går ut på, sier 29-åringens forsvarer, advokat Thor Harald Eike.

29-åringen drev tidligere med styrkeløft, og har fra midten av 90-tallet vært aktiv innen kroppsbyggermiljøet. Så seint som i 2000 ble han norgesmester i kroppsbygging - etter å ha kjørt i seg store mengder dopingpreparater.

Huset fullt av dop

I august 1999 fant politiet hele 23.200 mg anabole steroider hjemme hos 29-åringen. Mannen nektet å godta boten på 10.000 kroner, for oppbevaring av dopingmidlene. Det er nemlig ikke forbudt å ha doping til eget bruk. Den storvokste kroppsbyggeren hevdet hardnakket at alle pillene og ampullene ikke tilsvarte mer enn en kur for ham.

Sunnhordland herredsrett var av en annen oppfatning, men Gulating lagmannsrett kom under tvil frem til at man ikke kunne se bort fra at dopingforbruket til 29-åringen er så stort at beslaget tilsvarte en «sterk» 14-15-ukers kur. Ergo kunne han ikke kjennes skyldig i oppbevaring, bare i besittelse. Og besittelse av dopingmidler er som nevnt ikke straffbart.

«Helt urimelig»

Påtalemyndigheten har anket saken inn for Høyesterett. Statsadvokat i Hordaland, Gunnar Fløystad, mener at beslaget hos 29-åringen går langt ut over det lovgiver mener med «eget bruk».

— Hvis det skal være tillatt å oppbevare så store mengder doping, blir det vanskelig for politiet å ta dem som selger slike stoffer. Alle vil jo si at de har tenkt å bruke preparatene selv, sier Gunnar Fløystad.

— Også innenfor narkotikalovgivningen er det et skille mellom besittelse og oppbevaring. En narkoman ville aldri fått medhold i at stoffet var til eget bruk, dersom han ble tatt med doser som tilsvarte flere måneders bruk, påpeker Gunnar Fløystad.