Den gang skulle det ligge på Kronstad.

Arkitekt Nils Tveit utelukker ikke at avlysningen ender med søksmål.

— Vi mener at vårt basseng skulle vært flyttet til Nygårdstangen. Selv om bassenget nå skal kobles med det nye skolebygget, har prosjektet samme romprogram som det vi tegnet.

Kronstad-bassenget ligger parat i en skuff, i tilfelle bassenget på Nygårdstangen tas av en brottsjø av høye byggekostnader.

— Vi har ikke ønsket å ta noen rettslig konflikt med kommunen, før vi ser hvordan det går på Nygårdstangen. Kommunen tror sikkert den vil få et rimeligere anlegg der ved å samarbeide med fylkeskommunen. Jeg tror motsatt.

— Hvorfor det?

— Tiden går, byggekostnadene har vokst voldsomt og grunnforholdene på Nygårdstangen er vanskeligere enn på Kronstad. Derfor vil jeg ikke utelukke at bassenget ender tilbake der vi tegnet det.