Ifølge TV 2 er det kronprinsen av Dubai, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum (31), som tidligere i dag landet på Flesland.

Prinsen, som skal reise med et følge på rundt 60 personer, reiste videre til Voss i helikopter.

Kronprinsen er selv en erfaren fallskjermhopper, og skal kjenne ekstremsportmiljøet på Voss. Ifølge TV 2 skal fere av fallskjermhopperne på Voss ha vært på besøk hos prinsen i Dubai, hvor han har en egen vindtunnel på eiendommen sin.

Prinsen, som ifølge Wikipedia kalles Fazza, skal være en dreven rytter, og skriver i tillegg poesi. Han er av Forbes rangert som nummer seks på listen «Hottest Young Royals».

President-flagg

De to flyene som fraktet kronprinsen og hans følge til Vestlandet, landet på Flesland tirsdag morgen og formiddag.

Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum er sønn av Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som er visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater — og emir i Dubai.

Emiren er ifølge Forbes god for en formue på rundt 180 millarder kroner.

Hemmelighetsfull

Flyene prinsen og hans følge reiser i, har det som i utgangspunktet er flagget til De forente arabiske emirater på halen, men med én ekstra detalj: I det hvite feltet er emiratenes offisielle emblem plassert, noe som gjør at det er flagget til emiratenes president.

Lufthavnsjef Aslak Sverdrup var særdeles ordknapp da BT tok kontakt tirsdag morgen.

— Det er stort fly som har landet på Flesland, det er alt jeg kan si, sier han.

Han bekrefter dog at flyet er en Boeing 747, en såkalt jumbojet, og at det ikke er et vanlig rutefly.

— Det ankom Flesland klokken 08.45 i dag. Det er ikke gitt noen videre destinasjon eller noe tidspunkt for avgang, sier Sverdrup.

Litt senere landet nok et fly med samme flagg, denne gang en Boeing 737.

— Nå står det to fly, fire helikoptre og to busser her, fortalte en person som har utsikt til området tirsdag formiddag.

FLY NUMMER TO: Landet på Flesland noen timer etter det første presidentflyet.
2211-tipser

Østlandet først

Helikoptrene tok siden av, og landet altså på Voss med det kongelige følget.

Før besøket på Vestlandet, har følget tilbrakt noen dager på Østlandet.

Ifølge nettsiden Flightradar24 reiste det første flyet fra Dubai til Oslo søndag 8. juni, og videre til Bergen tirsdag morgen. Det andre kom fra London til Oslo lørdag kveld, og fløy deretter til Bergen tirsdag formiddag.

Har du sett sjeiken? Tips oss på SMS/MMS til 2211 eller epost!

KRONPRINS: Ifølge TV 2 er det kronprinsen av Dubai, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum (31), som tidligere i dag landet på Flesland.
SCANPIX