— Det er svært viktig at forskere som dere kommer til oss her i det høye nord, og deler deres kunnskap med oss, sa Professor Anne-Brit Kolstø under åpningen av verdenskonferansen for den internasjonale unionen for biokjemi og molekylærbiologi (IUBMB) i Grieghallen i går.

Kronprins Haakon var med på å kaste glans over åpningen, som samler noen av verdens fremste forskere innen bioteknologi i Bergen denne uken.

Og det er tydelig at kronprinsen er interessert i temaet. Tidligere på dagen, etter ønske fra Slottet, fikk nemlig Haakon en spesiell briefing fra forskerne om hva som skjer i bioteknologiens verden.

Konferansen skal handle om cellenes signalsystemer - hvordan cellene i kroppen snakker sammen.

Den farmasøytiske industrien, og den stadig mer pengesterke samlingen med gründere fra forskermiljøet, vil også være tilstede på konferansen, og presenterer sine produkter og selskaper med stands i Grieghallens konferansesenter.

Konferansen skal vare til og med onsdag.

KONGELIG PÅ BIOKONFERANSE: Gunhild Rogne Halland (9) og Magnus Rogne Halland (12) overrekker blomster til Kronprins Haakon som var i Grieghallen i anledning åpningen av Verdenskonferansen for biokjemi og molekylærbiologi som avvikles i Bergen denne uken.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN