EIRIK MELING

Det er porten.no som forteller om det lokale initiativet for å finne den savnede. Det har vært lett høyt og lavt den siste uken. Både helikoptre, et trettitall båter og mange i lokalbefolkningen i Årdal har lett, uten funn.

Nå har privatpersoner satt i gang kronerulling for å holde trykket oppe i letingen.

— Det er så enkelt at vi vil gjøre alt vi kan, slik at de som nå sitter og venter virkelig vet at vi prøver. Vi er bare nødt til å lete til vi finner ham, sier Odd Einar Eide til porten.no.

Sammen med Geir Reidar Hestetun står han i spissen for innsamlingsaksjonen. Det er blant annet blitt opprettet en konto hvor folk kan sette inn penger. De brukes til drivstoff for båter, mat til letemannskaper og diverse utstyr.

Og det mangler ikke på andre initiativer. To - tre dykkere fra Årdal har på eget initiativ lett under havoverflaten. Lokale bedrifter har donert penger eller gitt ansatte permisjon med lønn slik at de kan være med på letingen. Kommunen og privatpersoner har finansiert helikoptersøk. Et lokalt hotell har gitt mat og overnatting til folk som leter.

— Når en ser hva folk gir av seg selv for å være med så er det en motivasjonsfaktor i seg selv. Det er store følelser i sving når du ser konvoien på rundt 30 båter som kommer inn fjorden etter nok et søk, sier Geir Reidar Hestetun til porten.no.

LETER: Odd Steinar Eide (til h.) og Geir Reidar Hestetun leder innsamlingsaksjonen for den savnede mannen. Kontonummeret for kronerullingen er 8483.10.01088.<p/>FOTO: HANNE STEDJE