Øyvind Bakke, eieren av Potettrikken, mener bergenspolitiet nærmest driver en kampanje for å bli kvitt ham og de varme potetene.

— Gi meg en bot, så kan jeg i hvert fall forsvare meg i retten, ber Bakke.

**Les også:

Ber kommunen kutte avtalen**

Potetselgeren er frustrert over at politiet flere ganger har stoppet Potettrikken på vei til salgsplassen på Øvre Ole Bulls plass, utenfor gullsmed Theodor Olsen.

Den motoriserte trikkevognen har kjørt via Torggaten, mellom Hotel Norge og Dickens. Skiltingen ved hotellet sier «Forbudt for motorvogn», med underskiltet: «Gjelder ikke varelevering og av— og pålessing».

— Vi ble senest stoppet natt til 17. mai. Politiet påstår at vi driver med vanlig kjøring, men jeg har en lovlig salgsvogn som jeg bruker til å frakte potetene med. Hvis jeg ikke får kjøre den eneste fornuftige veien frem til salgsplassen, hvordan skal jeg da drive salg?, spør Bakke.

Han mener politiet enten må stoppe all varelevering i området, eller ingen.

Uheldig plassering

Potettrikken ble stoppet i januar 2006, etter å ha solgt varme poteter for millioner av kroner gjennom 13 år.

Det var i forbindelse med en kartlegging av volden i sentrum, at politiet satte søkelys på Potettrikken og mobile serveringsvogner i «lysløypen». De kom til at trikkens plassering ved Den blå steinen var uheldig, fordi folkeansamlinger øker risikoen for vold og konflikter.

En sjekk viste at nattmattrikken sto der ulovlig, og kommunen satte ned foten.

— Politiet påvirket kommunen til å stoppe Potettrikken. De påsto at trikken var med på å øke volden i sentrum, noe jeg mener det ikke finnes bevis for.

Nå tror Bakke at politiet hevner seg, fordi han har klart å få en leieavtale for trikken - på samme sted som den tidligere sto. Leieavtalen startet i september i fjor og varer ett år.

— Når vi nå er i gang igjen på lovlig vis, bruker de millimeterfortolkning av trafikkbestemmelsene for å hindre oss.

«Trakassering»

Potetgründeren hevder også at politiet har stoppet salget etter at trikken var kommet på plass og potetsalget åpnet.

En fredagskveld i januar skal en kvinnelig ansatt ha fått 15 minutter på seg til å pakke sammen, ellers ville det vanke forenklet forelegg.

— Politimannen fikk se leiekontrakt med kommunen og tillatelse fra Næringsmiddeltilsynet, men det var ikke godt nok, påstår Bakke, som mener episoden representerer en trakassering av hans ansatte.

Bakke vurderer nå å saksøke politikammeret for å ha påført Potettrikken tap på feilaktig grunnlag.

Bør potettrikken få stå? Si din mening i kommentarfeltet under!

VIL FJERNE: Politiet vil ha Potettrikken vekk fra «lysløypen», selv om trikken får leie plass av kommunen. Potetselger Øyvind Bakke føler seg utsatt for trakassering og sabotasje.
Bergens Tidende