Alle medieoppslagene om leteaksjoner etter tyske fisketurister de siste par årene, har gjort at Andreassen lenge har veid for og mot. Den tragiske ulykken der tre tyske fisketurister omkom utenfor Egersund for en måned siden, ble tungen på vektskålen, skriver avisen Kvinnheringen.

— Vi har lest skrekkhistorier om liv som går tapt på sjøen. Derfor har vi tatt denne beslutningen. Vi våger ikke ta ansvaret dersom noe skulle skje, sier Sigbjørn Andreassen til Bergens Tidende.

I 10-15 år har familien leid ut et gårdshus 2,5 kilometer sør-øst for Høylandsbygd. Nå har han sagt opp avtalen med et lokalt firma som har annonsert feriehuset i tyske media.

Andreassen har bare godord å si om tyskere som leietakere.

— Jeg føler folket er greit nok, men de skal i båt med en gang de kommer. Hvor er båten og hvor står fisken? Det er alt som betyr noe, sier Andreassen som selv er vokst opp langs fjorden og er godt sjøvant.

— Jeg lurer mange ganger på om reklamene som vises i Tyskland bare viser speilblanke norske fjorder og solskinn. Vi som bor her vet godt at været kan snu fort fra morgen til kveld.

En gang hadde han en tysk småbarnsfamilie på besøk. Det blåste nordavind og Andreassen ba dem ikke gå ut i båten.

— Etter en stund fant jeg dem liggende på rek i fjæresteinene uten bensin på motoren. Det gikk bra den gang, men vi har ingen garanti, sier utleieren.

I følge Kvinnheringen vil Halsnøybuen fortsette med feriehusutleie, men altså ikke til tyske fisketurister.