Siste: Klokken 8.15 onsdag opplyser Haukeland Universitetssykehus at mannen er kritisk skadet.

To biler kolliderte 300 meter inn i Salhusvegen fra Åsamyrane i Bergen. Den ene bilen ble liggende utenfor veien.

Tre personer ble skadet i krasjet, en av dem alvorlig. Det lå vrakdeler over et stort område etter ulykken. Begge bilene fikk store skader.

Bilen som havnet i grøften skal ha blitt kjørt av en mann i 30-årene. Bilen hans skal først nesten ha truffet én bil, før den så kolliderte med den neste. Mannen ble fraktet til Haukeland sykehus.

Vitner om høy fart

— Den første tilbakemeldingen fra åstedet gikk ut på at mannen som ble fraktet til Haukeland, er kritisk skadet, sier Ole Jakob Malmo, operasjonsleder i hordalandspolitiet.

KRITISK: Politiet mener sjåføren av denne bilen, en mann i 30-årene, fikk sladd og traff den motgående bilen sidelengs. - Vitner forteller at bilen holdt merkbart høy fart, sier politiets skadestedsleder, Steinar Flaktveit. Mannen betegnes som kritisk skadet av politiet.
Ørjan Torheim

— I de to bilene som kom oppover Salhusveien, satt det til sammen fire personer. Vitneopplysninger fra dem går ut på at bilen som kom nedover, og endte opp i grøften, holdt merkbart høy hastighet, sier politiets innsatsleder på stedet, Steinar Flaktveit.Mannen i bilen som gikk i grøften skal ifølge Flaktveit ha pustet etter ulykken, men var umulig å få kontakt med.

— Jeg kan ikke si om han var bevisstløs eller ikke, det må leger uttale seg om.

Flaktveit opplyser at bilen som kom ned Salhusvegen sannsynligvis kom over i feil felt og ble truffet i siden. Deretter havnet den i grøften.

- Sladd på bilen

— Mye tyder på at føreren har fått sladd og truffet den andre bilen sidelengs. Siden på bilen er helt smadret. Her har det vært store krefter i sving, sier Flaktveit.

Mannen som var fastklemt etter at bilen havnet i grøften, er kjørt til akuttmottaket på Haukeland etter å ha blitt frigjort fra vraket av brannvesenet.

I den andre bilen var det en mann og en gutt i 14-15-årsalderen, som er kjørt til legevakten.

Biltilsynets ulykkesgruppe ble varslet og dro til stedet.

Rundt klokken 21 onsdag var Salhusvegen åpnet igjen for trafikk i begge retninger.

SMADRET: Slik ser bilen som står igjen på veien ut etter kollisjonen.
REMI PRESTTUN
HJELPES: En person ble tatt hånd om av ambulansepersonell.
REMI PRESTTUN