Mannen får intensivbehandling og opereres i løpet av tirsdagen, opplyser Haukeland Universitetssykehus. Tilstanden hans ble klokken 14.20 fortsatt betegnet som kritisk og ustabil. Mannen har pådratt seg brannskader som følge av høyvoltskader.

Ulykken ble meldt klokken 11.13 mandag, og skjedde i en fjellhall i tilknytning til Mjølfjell stasjon på Bergensbanen.

— Den skadde mannen satt lenge fast i taket av fjellhallen, syv-åtte meter over gulvet, sier lensmann Kåre Rykkje på Voss.

Han kunne ved 20-tiden ikke si noe om bakgrunnen for at mannen kom borti ledningen.

— Vi begynner etterforskningen i morgen med avhør, sier han.

Mannen måtte reddes ned av fjellklatrere i en langvarig og komplisert operasjon. Ambulanser, politi og brannvesen deltok i redningsaksjonen.

Først ved 13-tiden kunne han flys med luftambulanse til Haukeland Universitetssykehus. Strømledningen som den skadde kom borti, tilhører en omformerstasjon i fjellhallen. Her omformes strøm fra det ordinære kraftnettet til kjørestrøm for togene på Bergensbanen.

Arbeideren var på jobb for Bane Energi, en avdeling i Jernbaneverket, da ulykken skjedde. Også en annen mann deltok i arbeidene, men han kom ikke til skade.

— Vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om ulykken ennå, sier direktør Johnny Brevik i Bane Energi til bt.no.

<b>ARBEIDSULYKKE:</b> Ulykken fant sted i omformerstasjonen ved Mjølfjell stasjon. Inngangen til fjellhallen kan skimtes i venstre bildekant.
Arne Hofseth
<b>HARDT SKADD:</b> En mann ble hardt skadd i en arbeidsulykke på Mjølfjell mandag formiddag, og ble fraktet med luftambulansen til Haukeland Universitetssykehus.
Rune Sævig
<b>ULYKKESSTEDET:</b> Ulykken skjedde på Mjølfjell i Voss kommune.<br/>KART: YNGVE STEENSÆTH