– Vi har fått opplysninger om at han har falt ned en liten skråning, ned til brannstedet, sier politibetjent Per Gunnar Trane ved Voss lensmannskontor.

79-åringen var i ferd med å brenne bråte på Melve like øst for Voss i går ettermiddag da det gikk galt.

— Bråtebrannen kom ut av kontroll, opplyser operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt.

79-åringen pådrog seg alvorlige brannskader etter fallet. Han ble først kjørt til Voss sykehus i ambulanse, men ble raskt sendt videre med helikopter til Haukeland universitetssykehus. Klokken 20.30 i går opplyste sykehuset at tilstanden var kritisk, men stabil. Mannen er til intensivbehandling på brannskadeavsnittet, og ble i går kveld operert for skadene.

Politiet fikk melding om brannen på Melve klokken 15.24. Da politibetjent Per Gunnar Trane kom til stedet i 16-tiden var brannen allerede slukket. Han anslår at rundt 300 kvadratmeter innmark var svidd av.

Det var aldri noen fare for at brannen skulle spre seg til bebyggelsen i området, som er flere hundre meter fra brannstedet.

Brigadeleder Oddbjørn Landsvik ved Bergen brannvesen minner om at det er forbud mot å brenne bråte på denne tiden av året.

– I Bergen er det ikke lov å brenne bråte etter 31. april, opplyser Landsvik.

Han anbefaler bergensere som vil kvitte seg med løv, kvister og rusk fra hagen å kjøre det ut til avfallsanleggene i Rådalen og Salhus.

– Det er gratis og mye tryggere enn å brenne bråte, sier han.