Siste oppdaterte melding fra Haukeland kom klokken 2245 torsdag kveld.

Jenten (4) hang med hodet fastklemt i et lekehus da andre barn i barneparken slo alarm i dag. Tre ambulanser og et legehelikopter rykket ut til Steinsvik barnepark i Kvernslåttvegen ved 14-tiden.

På en eller annen måte har fireåringen fått hodet i klem mellom taket og en bjelke. De andre barna oppdaget hva som hadde skjedd, og fikk varslet de voksne.

Tilstanden til jenta er kritisk og ustabil, hun har kvelningsskader og får intensiv behandling, heter det i en oppdatert pressemelding fra Haukeland Universitetssykehus. Tilstanden er uendret nå klokken 2100. Jenten får fortsatt intensiv behandling for skadene hun har fått.

– Hørte helikopteret

Jenten var hentet ut av lekehuset da ambulansemannskapene kom frem. Jenten pustet selv og virket ikke alvorlig skadd da hun ble lagt inn i en av ambulansene. Men da hun ble brakt inn til sykehuset ble det klart at hun var alvorlig skadd.

– Jeg bor like i nærheten, og hørte sykehelikopteret. Det første jeg tenkte var at det var skjedd en ulykke i barneparken. Det er vårt verste mareritt, sier styrer Birgit Erdmann, som for tiden er sykmeldt.

To sykepleiere var til stede i barneparken i Ytrebygda da ulykken skjedde. Den ene jobber i barneparken, den andre kom for å hente et barn. De hjalp jenten ut av lekehuset og fikk lagt henne i stabilt sideleie til ambulansene kom frem. Jentens mor jobber også i barneparken.

– Vi håper inderlig at det går bra med henne, sier Erdmann, som understreker at alle lekestativ og apparater i parken er godkjent

– Vi har nylig blitt kontrollert, og alt er forskriftsmessig. Men vi kommer til å rive lekehuset likevel. Vi kan ikke ha det stående etter dette.

FASTKLEMT: Ulykken skjedde i dette lekehuset.
JAN M. LILLEBØ