Kvinnen ble funnet i en hobbybod utenfor huset hennes på Vik. Det er ingen synlige brannskader i bygningene, opplyser det lokale brannvernet til bt.no.

Kjolen smeltet

Klærne til kvinnen har etter alt å dømme smeltet. Etter det bt.no forstår skal kvinnen ha vært iført en kjole i kunststoff. Kjolen bærer preg av å ha vært utsatt for sterk varme.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 21.56, etter at kvinnen ble funnet av sin sønn. Det er uklart hvor lenge hun hadde ligget før hjelpen kom.

— Hun var sterkt brannskadet, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand til bt.no.

Gammel stråleovn

En politipatrulje undersøkte åstedet sent torsdag kveld, og vil fortsette arbeidet fredag. Politiet har ingen mistanke om at kvinnen er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Vi har konstatert at en gammel stråleovn sto på i boden der kvinnen ble funnet. Det er mulig at klærne hennes kom borti ovnen og tok fyr, men vi vet ikke dette med sikkerhet, sier Lyssand.

Kritisk og ustabil

Tilstanden til den 88 år gamle kvinnen er i formiddag kritisk og ustabil. Hun ligger på brannskadeavdelingen og får behandling der, får bt.no opplyst på sykehuset klokken 10.06 i formiddag.