— Vi føler at politiet ikke tok ransmeldingen vår på alvor. Hadde de kommet hit med en gang, kunne kanskje gjerningsmannen vært tatt.

Stian Jordalen, innehaver av Vaksdal Autoservice AS, er ikke bare forbannet på mannen som ranet stasjonen hans i går formiddag. Han er også mektig irritert over at det tok en time og seks minutter før første politipatrulje kom til stedet.

Så sint er Jordalen, at han i går sendte et rasende brev til flere av landets største avisredaksjoner.

— Det er uholdbart at politiet har så lang utrykningstid. Kjøretiden fra Vaksdal til Åsane er 32 minutter. Hvorfor tok det dobbelt så lang tid før de var på plass?

Jordalen mener å ha svaret på spørsmålet: Politireformen.

— Distriktene er blitt nedprioritert etter omorganiseringen. Hadde dette ranet funnet sted i Bergen, ville vi fått en helt annen bistand fra politiet.

Han forteller at han de siste årene har hatt gjentatte innbrudd i bensinstasjonen. Ifølge Jordalen viser politiet liten interesse for anmeldelsene.

— Jeg føler at politiet ikke tar kriminaliteten i Vaksdal på alvor. Kanskje må jeg gjøre som faren min, som hver natt overnatter på gulvet i Camillas kro, for å forhindre nye innbrudd i den bedriften?

Jordalen presiserer at han er svært fornøyd med politiets innsats, etter at de kom til stedet.

Lensmannen i Vaksdal, Kjell Ove Baartvedt, ønsker ikke å kommentere anklagene.