• Den døde var mer enn en rusmisbruker som ble kvalt i fyllerør på et hospits. Hun var en god mor, og et menneske med et stort hjerte.

Det sier Siri Hetland (29), bestevenninne med avdødes datter.

Datteren skal selv muligens vitne i saken i morgen, og fikk derfor ikke være i retten som tilhører i går.

Hetland satt imidlertid på tilhørerbenken i hele går, og fikk snakke til BT på vegne av venninnen.

— Det er blitt skapt et unyansert bilde av moren i mediene. Det er riktig at hun hadde rusproblemer, men hun var så mye mer. Hun var veldig god og snill, alltid blid og omsorgsfull. Da vi var små hadde hun et åpent hjem. Hun lekte masse med oss og hadde alltid middag klar etter skolen, sier venninnen.

Hun forteller at datteren har slitt veldig etter at moren ble drept. Blant annet fordi tiltalte tilfeldigvis oppsøkte legekontoret der hun jobbet som legesekretær, mens moren lå drept på hospitset.

— Han gikk rundt på legekontoret og røret om at han hadde drept en kvinne. Først i ettertid koblet hun at det var han som hadde drept moren. Hun måttet bare slutte i jobben etter episoden. Hun husket alle detaljer om besøket, sier Hetland.

Datteren er kritisk til at politiet ikke tok mannen alvorlig da han sa at han hadde drept en kvinne. Hun mener de burde ha sjekket hybelen hans på hospitset, og ikke sluppet ham fra fyllearresten.

Kvinnen hadde også to gutter på syv og 16 år. De er begge i fosterhjem.

Høvik, Tor