OLAV GARVIK

— De burde ha overlatt til partifellene i Akershus selv å bestemme hvem som bør stå på toppen av stortingslisten neste år. Derfor er jeg overrasket over at de låste fast situasjonen så fort, sier Helland, som leder nominasjonskomiteen i Hordaland KrF.

Helland understreker i samtale med Bergens Tidende at utover dette ønsker han ikke å kommentere nominasjonsprosessen i andre fylker.

— Nei, jeg har ikke lyst til å blande meg opp i det, for jeg har mer enn nok av utfordringer med å få orden på dette i Hordaland, sier han.

Valgerd i Hordaland?

— Ville det ikke være naturlig å nominere Svarstad Haugland her i Hordaland, både fordi hun er herfra og fordi det ville ha gjort slutt på forviklingene i Østfold og Akershus?

— Jeg er overrasket over et slikt spørsmål, for her i fylket har vi haugen full av gode kandidater. Partiledelsen har heller ikke fremmet noe ønske i den retning. Det eneste er oppfordringen om å nominere en ungdomskandidat blant de fire første.

— Er diskusjonen og striden omkring plasseringen av Dagfinn Høybråten pinlig?

— Jeg vil heller si at den er blitt noe slitsom i lengden. Vi har fått en debatt om personer og prosesser som går på bekostning av viktige saker. Folk blir trett av dette, for det er sakene vi bør konsentrere oss om, sier Helland.