19. juli i år. Kristoffer Eknes (19) fra Lindås kommer kjørende på Byveien mot Os. Brått går det galt i en sving ved Søfteland skole.

Kristoffer seiler på asfalten. Stopper under en møtende bobil og blir liggende fastklemt.

— Jeg husker litt fra jeg lå under bobilen. Jeg så masse folk som kom til, men selv var jeg i en tilstand der jeg ikke helt vet hva jeg gjorde, bare så, sier 19-åringen i dag.

Jeg mistet fire liter blod. Et normalt menneske har mellom tre og fem liter blod, så det var jo knapt en stund.

Kunstig koma Bobilen måtte jekkes opp for å få Kristoffer løs. På kvelden ble han operert på Haukeland universitetssykehus. Tilstanden var alvorlig, men stabil. Skadene på ryggen og bekkenet var omfattende.

— Jeg fikk knust bekkenet flere steder og hele bakdelen av huden og en del muskler ble revet ned. En muskel på høyre lår rivnet og eg fikk ødelagt en nyre. Jeg fikk også lungekollaps, en rift i leveren og en pulsåre røk, sier Eknes.

Kristoffer ble holdt kunstig i koma i tre og en halv uke.

— Jeg hadde mange drømmer om sykehuset og ulykken, men jeg skjønte vel egentlig ikke hvor alvorlig det var før jeg var ferdig på intensiven, sier han.

Jeg hadde en drøm der jeg på en måte så inn i himmelen.

Les mer hos RadioOs.

Mistet fire liter blod Kristoffer ble liggende på Haukeland universitetssykehus i over to måneder og var i gjennom flere operasjoner.

— Først hadde jeg en nødoperasjon hvor de ville finne ut hvor blødningen kom i fra og få den stanset. Jeg mistet fire liter blod. Et normalt menneske har mellom tre og fem liter blod, så det var jo knapt en stund. Deretter hadde jeg en operasjon der de fikk satt på plass bekkenet med noen stenger, Senere hadde jeg en operasjon hvor de satte inn metall, sier Kristoffer Eknes.

Etter sykehusoppholdet hadde han to måneder med rehabilitering på Nordåstunet.

— I dag går det meste greit. Jeg kan jogge litt, men er for svak i ryggen og musklene til å være like aktiv som før. Jeg mistet 25 kilo under sykeleiet og har gått opp fem kilo så langt, sier han.

— Jeg hadde en drøm der jeg på en måte så inn i himmelen, sier Kristoffer Eknes.

Nå gleder 19-åringen seg til familiejul.

— Det blir stort.