– Saken bør granskes av et organ som ikke er involvert i den. I tråd med god forvaltningsskikk burde fylkeslegen i Hordaland heller spurt Helsedirektoratet om å gjennomføre granskingen. Eventuelt helsetilsynet i en annen region, sier Hjartåkers advokat, Pål Magne Bakka, til VG.

Beslutning om gransking i Helsetilsynet i Hordaland ble tatt mandag etter at det ble kjent at Kristinas far følte seg truet av Haukeland-ledelsen da de ringte på døren hans om kvelden 1. februar.

Administrerende direktør Anne Kverneland Bogsnes i Helse Bergen sa i en pressemelding mandag at det er viktig for alle parter at saken blir belyst i hele sin bredde slik at alle hendelser blir grundig gjennomgått fra flere sider.

– En sak har alltid mer enn én side, og vi ønsker at Helsetilsynet kan vurdere det som har kommet fram i mediene og se det i lys av alle andre forhold i denne saken. Vi ønsker åpenhet i denne saken, og ser fram til en slik gjennomgang, sier Bogsnes.

Advokat Pål Magne Bakka og Kristinas far forteller at de har mye dårlig erfaring med helsetilsynet i Hordaland, etter at Haukeland universitetssykehus bestemte seg for å avslutte behandlingen av den fire år gamle jenta 17. november i fjor.