— Saken er ferdig etterforsket og henlagt som intet straffbart forhold ansees bevist, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Kristina Hjartåkers far Oddmund Hjartåker anmeldte viseadministrerende direktør Stener Kvinnsland og to andre representanter for Haukeland universitetssykehus for trusler og skremmende eller hensynsløs atferd, etter at de kom hjem til ham 1. februar i år.

Det er denne saken som nå er henlagt av politiet for tredje gang. Statsadvokaten har nemlig sendt saken tilbake til politiet to ganger tidligere.

Andre gang politiet fikk beskjed om å gjennomføre ny etterforskning, fikk de kritikk for å ikke ha avhørtblant andre en kamerat av Oddmund Hjartåker, som var til stede da representantene for sykehuset dukket opp hjemme hos Hjartåker.

Bare stener Kvinnsland var blitt avhørt.

«Selv om det ikke ble gitt nærmere direktiver om hvem som burde avhøres, lå det i dette noe mer enn avhør med mistenkte», skriver statsadvokat Arild Oma i Hordaland i ett av brevene til politiet.

I det samme brevet krever statsadvokaten at bergenspolitiet avhører seks navngitte personer.

DØDE: Kristina Hjartåker ble tatt av raset i Hatlestad terrasse i fjor høst. Hun døde på Haukeland universitetssykehus 7. februar i år.
JAN M. LILLEBØ (arkiv)
ANMELDT: Viseadministrerende direktør Stener Kvinnsland og to andre representanter fra Haukeland ble anmeldt for trusler av Kristinas far Oddmund Hjartåker. Nå er saken anmeldt.