• Jeg tror vi får døpe den «Likes».

En hund har lenge stått høyt på ønskelisten for Kristin Müller i Loddefjord i Bergen. Men ønsket om et kjæledyr har blitt møtt med delte meninger i hjemmet.

For mens mor og datter har sagt ja, har far i huset, Ronny Müller, foreløpig takket pent nei.

Diskusjonen endte til slutt med et veddemål: Hvis Kristin innen 1. mai fikk mer enn 2500 likes på posten hun la ut om veddemålet på Facebook, skulle ønsket om hund bli oppfylt.

Tok av på Facebook

Og Kristins ønske ble raskt oppfylt med god margin. Etter en time var målet om 2500 passert. Under et døgn senere, hadde nærmere 25.000 personer gitt tommelen opp til jentens innlegg.

— Jeg trodde kanskje jeg skulle få 100. Men plutselig rant det inn, forteller 15-åringen ivrig.

Etter å ha ønsket seg hund siden hun var liten, blir kjæledyret nå et kjærkomment tilskudd i huset. Tidligere har familien hatt tre hunder av rasen Golden retriever, men det var før Kristin var født.

— Jeg gleder meg veldig til vi får den i hus. Forhåpentligvis blir det ikke lenge til, forteller hun, og legger til at de allerede har funnet en valp de har lyst på av rasen Pomeranian.

Senket tallet for å være rettferdig

For Ronny Müller ble nederlaget rast klart, og han har etter hvert sett at det ble en knusende seier til datteren.

— Jeg så ikke den komme, for å si det sånn. Jeg tapte så det holder, sier Ronny Müller, som likevel tar tapet med fatning.

Etter først å ha sagt at datteren måtte oppnå 3000 likes, senket han antallet til 2500 for å være grei. Det hadde han mildt sagt ikke trengt.

— Med tanke på antallet som har respondert, så skulle hun vel fort hatt åtte-ti stykker. Men jeg tror vi får klare oss med en, sier faren og ler.

Har navnet klart

Han vil nå ta nederlaget som en mann, og sørge for at hunden får et godt hjem.

Ifølge Müller blir det imidlertid en langt mindre rase denne gangen.

— Jeg tror vi går for den typen som vi får plass til i lommen, sier han.

Og navnet? Selv har han i alle fall forslaget klart:

— Jeg tror vi får døpe den «Likes».