Kristian Helland har gitt nominasjonskomiteen i KrF beskjed om at han takker nei til renominasjon til bystyret, ifølge en pressemelding.

— Dette er en helhetsvurdering. Jeg har tenkt lenge og grundig på dette. Den viktigste begrunnelsen er at jeg til neste valg har vært tolv år i bystyresystemet. Det har tatt all min tid og all min kraft. Sånn skal det også være. Men nå har jeg kommet til et punkt hvor det vil være riktig å begynne med andre ting, sier Helland til bt.no.

— I demokratiet skal det også være en viss sirkulasjon. Det er fint om min avgang kan slippe andre i partiet opp og frem.

Kristian Helland fortsetter som fylkesleder i Hordaland KrF. Utover det, har han foreløpig ikke bestemt seg for hva han skal til med.

— Det vil tiden vise. Jeg har permisjon fra Norsk lærerakademi. Vi får se om jeg går tilbake dit, eller om det blir noe annet.

— Det er mye jeg vil savne, så det er med et visst vemod jeg tar denne beslutningen. Det har vært en veldig interessant og spennende opplevelse å jobbe som heltidspolitiker i Bergen, sier Helland.

Hemmelig møte

Helland var ordfører i Bergen fra 2001 til 2003.

Av spesielle ting han husker fra sin tid som byens representant, trekker Helland frem et hemmelig møte.

— Jeg har møtt mange spennende mennesker, blant annet den tidligere amerikanske justisministeren John Ashcroft. Det var ingen medier som kjente til. Alle visste at han skulle til Radøy og var opptatt av det. Men lørdag 30. august 2003 hadde vi et hemmelig møte i 14. etasje på Rådhuset. Etterpå hadde vi en tur på sjøen. Det var ganske morsomt, forteller Helland.

— Som politiker har jeg også fått møte mange av byens borgere. Det har vært flott. Jeg har kunnet gi litt hjelp til enkeltmennesker som ikke har kommet seg frem i hjelpeapparatet på egen hånd. Det har vært mange skjeber. Heldigvis har jeg kunnet hjelpe noen av dem. Det er godt å tenke tilbake på, sier Helland.

BERGENS TIDENDE