— Vi skal ha en samling i dag med alle skolens lærere og avdødes nærmeste pårørende, hvor det også vil være en psykolog til stede. Sammen vil vi diskutere hvordan vi skal håndtere dette på en best mulig måte, sier guttenes rektor, som på dette tidspunktet ber om anonymitet og ro for å kunne takle situasjonen best mulig .

Mandag morgen starter skolen opp igjen etter vinterferien. Klasseforstanderne og ledelsen vil da ta opp drapssaken med alle klassene.

— Dette er en helt uvirkelig situasjon, sier rektoren, som selv ble informert om drapet bare timer etter at skuddene falt i City Park på torsdag.

— Vi har veldig vondt av barna som har mistet sin mor, og ikke minst resten av familien, sier rektoren.

Alle bydeler i Bergen har egne kriseteam som kan settes inn ved plutselige dødsfall og andre kriser, men det finnes ikke bestemte rutiner for hvordan et slikt tilfelle skal håndteres.

— Det er heldigvis ikke mange skoler som har opplevd noe slikt, sier rektoren.

Han forteller at skolen har hatt et utmerket samarbeid med Ingse Merete Rønnestad om hennes to sønner. Skolen har også hatt kontakt med guttenes far, den drapssiktede 39-åringen, men rektoren vil ikke si noe om hvordan dialogen var med ham.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere.