• Vi samler landsstyre til telefonmøte i kveld for å gå gjennom situasjonen. Det viktigste nå er ikke partiet, men å ta hånd om jenten, sier Venstres generalsekretær, Terje Breivik.

Når møtet settes vil partiledens fortelle sine fremste tillitsfolk landet rundt om det de vet om hendelsene i Rogaland Venstre sist lørdag. De vil også legge en plan for hva som skal skje videre, forteller partisekretæren fra Ulvik.

Konkret betyr det en ny innstilling fra valgkomiteen, som må finne en ny nestleder etter Helge Solum Larsen. I midten av januar la komiteen frem sin opprinnelige innstilling før landsmøtet i april. Der ble begge de to nestlederen, Solum Larsen og Ola Elvestuen, foreslått gjenvalgt, sammen med partilederen Trine Skei Grande.

Terje Breivik har hatt en hektisk dag, med møter både på partikontoret, i stortingsgruppen og gatelangs pr. mobiltelefon.

— Tankene våre er først og fremst hos den 17 år gamle jenten, og hva vi kan gjøre for henne. Så handler det om å ta vare på Helge Solum Larsen sin familie.

— Vil det som skjedde på dette fylkesårsmøte få konsekvenser for de årsmøtene som gjenstår i Venstre, pluss landsmøtet?

— Det er også noe vi må ta stilling til på telefonmøtet i kveld. Men det er klart at saken vil bli tatt opp av oss fra sentralt hold, som skal ut og holde innledninger i fylkene de kommende helgene.

- Har noe lignende skjedd på tidligere møter i Venstre?

— Ikke det jeg kjenner til, sier Terje Breivik, som forteller at han er preget av både vantro, overraskelse og medfølelse etter det som har hendt.

— Jeg trodde virkelig ikke dette kunne skje i Venstre.