Møtet ble arrangert av Bergen kommune i samråd med Senter for krisepsykologi. Rundt femti personer møtte opp i Rådhuset i ettermiddag.

Noen av dem har mistet sine nærmeste i flodbølgekatastrofen. Andre har opplevd dødsbølgen på nært hold.

— Vi flyktet i panikk. Vi klarte å redde oss unna i et tempel som ligger høyere opp fra stranden, forteller Dag Inge Leiren (31).

Han var på ferie i Bentota på Sri Lanka sammen med konen Dulika Leiren (29) og deres fem måneder gamle sønn Matthew da bølgene kom.

— Det er bare tilfeldigheter som gjør at vi er her i dag. Det var en forferdelig opplevelse, sier Dag Inge Leiren.

På møtet fikk de som er direkte berørt av katastrofen råd og veiledning om hvordan de skal takle hverdagen i tiden fremover.

Noen av de fremmøtte ble tatt hånd om av krisepsykologer i egne lukkete rom.

Representanter fra ulike trossamfunn, fra politiet og fra forsikringsbransjen var også til stede.

— Her er det forskjellige skjebner og individuelle behov. Alle nødvendige ressurser skal stilles til disposisjon, sa ordfører Herman Friele.

Møtet med de pårørende gjorde et spesielt inntrykk på Friele.

— Jeg har snakket med en far som savner sin datter. Det var uhyre sterkt, fortalte Friele.

På vegne av Bergen kommune inviterer han nå til et nært samarbeid med de pårørende også etter at den akutte fasen er over.

— Det er prisverdig at så mange møter opp her. Vi er veldig glade for det. Vi håper også at andre som har behov for det tør å ta kontakt, sier Friele.

Dag Inge Leiren var svært glad for å kunne møte et hjelpeapparat i kveld. Men han har en innstendig bønn.

— Når folk begynner å ta fatt på hverdagen har jeg en oppfordring. Ikke glem ofrene, ber han.

<b>FÅR HJELP:</b> Kommunen møtte pårørende etter flomkatastrofen med krisepsykologer i kveld ettermiddag. Dulika Leiren (29) og Dag Inge Leiren (31) flyktet i panikk fra bølgene på Sri Lanka sammen med deres fem måneder gamle sønn, Matthew. På bildet blir Matthew tatt hånd om av informasjonsrådgiver i Bergen kommune, Ragnhild Øverland Arnesen. <br/>FOTO: GIDSKE STARK