Tirsdag formiddag kom tre etterforskere fra Kripos til Os for å hjelpe politiet med den taktiske delen av etterforskningen av drapet på Hilda Feste (98) 1. januar.

– De vil innledningsvis bli satt inn i saken av våre lokale etterforskere i Os, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

Etterforskerne fra Kripos har sin spisskompetanse på nettopp drapsetterforskning, men Ogne vil ikke si konkret hva disse tre skal jobbe med videre.

Ledes fra Bergen

Etterforskningen ledes av politioverbetjent Carl-Petter Leganger ved volds— og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Fra før har politiet fått bistand fra Kripos til å saumfare 98-åringens leilighet. Krimteknikere med spesialkompetanse på blant annet fingeravtrykk sikret i forrige uke spor på åstedet.

Ingen av fingeravtrykkene har til nå gitt politiet noe gjennombrudd i arbeidet med å identifisere Festes drapsmann, og fortsatt ventes det på resultatene av DNA-prøvene som ble sikret på åstedet.

– Et sted ligger svaret

Etter det BT vet, har politiet sendt inn flere hundre spor til Kripos og rettsmedisinsk avdeling ved Folkehelseinstituttet.

– Vi har sendt inn en rekke prøver til Kripos, og har mottatt en rekke svar. Jeg kan ikke si noe om hva resultatene viser, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim til bt.no mandag.

Os-lensmann Rasmus Dalen sa på et møte med den lokale pensjonistforeningen mandag at det ikke er grunn til uro, til tross for at drapsmannen går løs på niende døgnet.

– Jeg har stor tro på at saken blir oppklart, selv om det kan ta tid, sa Dalen.

Han får støtte fra nå pensjonerte Bent Arild Raknes, som jobbet som drapsetterforsker i bergenspolitiet gjennom mange år.

– Enten lykkes politiet de første par dagene, eller så blir det en lengre periode med massiv innsamling i en database: Biologiske spor, avisutklipp, at noen har snakket med noen, trafikk på mobiler, sier han.

– Og et sted inne i databasen finnes svaret. Det kan bare ta lang tid, sier Raknes videre.