Midt under landsmøtet i Arbeiderpartiet i går ordnet Terje Ohnstad i Bergen Ap et møte mellom Minneforeningen av 4. oktober 1944 og statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Under bilder av Arbeiderpartiets ledere fikk Hanssen høre Odd Paulsen fortelle om bombingen av Holen skole på Laksevåg under krigen. Og om problemene i livet etter.

— Slike situasjoner som det jeg har beskrevet er det mange, mange av, sa Paulsen.

Minneforeningen krever blant annet slutt på at krigsbarna må kjempe i årevis med advokat for å få krigspensjon.

Arbeids- og inkluderingsminister Hanssen lyttet, fant møte nyttig og lovet at han personlig skal håndtere saken når den kommer til departementet.

Trygdeetaten, eller NAV som det nå heter, er i ferd med å gå gjennom sakene om krigspensjon for barn som opplevde bombing under krigen.

Hansen lover at Minneforeningen skal få legge frem sine synspunkter for NAV sammen med Hanssen, før NAV legger frem rapporten 15. juni.

— Jeg kan love dere at jeg tar denne saken veldig alvorlig, sa Hanssen på møtet.

— Frykter departementet at det å gi krigsbarna erstatning skal føre til at alle som ble bombet under krigen kan kreve det samme?

— Det kan være en problemstilling, men det trenger ikke å være det, sier han, og viser til sin hjemby Namsos som ble bombet flat under krigen.

Der ble de advart, og bare en person døde.

— Det er noe helt annet enn det som skjedde på Laksevåg, sier han.