Saken mot 27-åringen ble avsluttet i Bergen tingrett i dag. Han sto tiltalt for forsøk på grov legemsbeskadigelse , drapstrusler og brudd på besøksforbudet han var ilagt mot datterens lærer.

Det var i februar i år at 27-åringen gikk inn på Kvarteret , bevæpnet med en jernstang og en kniv, og gikk til angrep på læreren. Han innrømmet i retten at formålet var å slå mannen bevisstløs, for deretter å kutte av ham penis. Læreren klarte imidlertid å flykte uten arlvorlige skader.

— Trusler

I dag la statsadvokat Walter Wangberg ned påstand om fengsel i to år for angrepet.

Han la i sin prosedyre vekt på at overfallet på læreren var alvorlig, fordi 27-åringen planla å bruke både kniv og jernstang.

I tillegg påpekte han at mannen skal ha truet læreren gjentatte ganger i løpet av månedene før overfallet.

– Det var tydelig at han handlet målbevisst, og at han hadde planlagt dette. Derfor mener jeg han handlet med overlegg, sier Wangberg.

Han mener også det er viktig at retten reagerer strengt på at 27-åringen forsøkte å ta loven i egne hender.

Angrepet på læreren var nemlig ifølge 27-åringens egen forklaring en hevnaksjon fordi han mener læreren har forgrepet seg på hans syv år gamle datter.

- Uakseptabelt

— Det er uakseptabelt å drive selvtekt. Derfor er det viktig at retten reagerer strengt slik at det kan ha en preventiv effekt. Når folk kommer fra andre kulturer må de forstå at de må innrette seg etter norske standarder, og ikke ta loven i egne hender, sier Wangberg.

Både 27-åringen og datterens lærer er opprinnelig fra Somalia, men har bodd flere år i Norge.

27-åringens forsvarer, advokat Beate Hamre la ned påstand om at hennes klient anses på mildeste måte. Dommen mot 27-åringen vil bli forkynt i neste uke.

Bergens Tidende