I onsdagens komité for oppvekst vil Ap og opposisjonen ha svar på hvorfor deler av Landås skole nå må stenges.

Årsaken til stengningen er at skolen fremdeles ikke har fått løst fuktproblemene som har skapt vansker med inneklimaet. To av blokkene til skolebygget stenges av.

Hadde kontroll

Pål Hafstad Thorsen (Ap) er langt fra fornøyd med tingenes tilstand, og har sendt brev til Rygg der han krever en redegjørelse.

— Komité for oppvekst er blitt fortalt av byråden at man hadde løsninger for å unngå at Landås skole stenges. Utfordringene knyttet til Landås skole har vært kjent for kommunen gjennom flere år gjennom sommeren 2011 spesielt har det gjentatte ganger blitt varslet at skolen kan bli stengt. Byråden har vært tydelige på at man har kontroll og løsninger for å sikre at skolebygget kan holdes åpent, skriver han.

Arbeidstilsynet var på befaring på skolen for noen uker siden. Da fikk de fortalt hva kommunen har gjort for å forbedre tilstanden. Ifølge BA skal kommunen ha brukt fem millioner kroner på oppgraderingen.

Møter ikke

— På vegne av Arbeiderpartiet ber jeg byråden redegjøre for hva som er gjort for å sikre at skolen ikke blir stengt, og hva byrådet nå vil gjøre for å få åpnet skolen igjen, snarest, sier Thorsen.

Filip Rygg (KrF) kommer derimot ikke til å møte i komiteen, fordi han møter som vararepresentant på Stortinget denne uken. Til BT sier han at han ennå ikke har lest brevet fra Arbeidstilsynet.

— Mitt ansvar gjelder ikke skolebygget. Jeg vil være opptatt av skoletilbudet, skriver han i en SMS.

Synspunkter? Si din mening her.