Argumentet for at pubene skal kunne åpne så grytidlig, er at byens gruvearbeidere ofte er tørste når de går av nattskiftet. Det er tungt nok å jobbe natta igjennom, om man ikke skulle ha en ølskvett å se fram til etter arbeidstid, er det blitt sagt.

Men en aksjonsgruppe med president Mick Lowkick i spissen påpeker at mange av kundene ikke nøyer seg med en halvliter eller to. Noen blir sittende fra åpningstid klokken 7 til stengetid klokken 23, og da er de i hvert fall ikke i stand til å gå på nattskift, blir det sagt.

–Folk som kommer utenfra, opplever ofte at fulle folk lager bråk i byens gater klokken 10 om morgenen, sier Lowkick. Mount Isas ordfører Ron MucCullough er enig i kritikken, og sier at noen gruvearbeiderne neppe rekker å bli edru, før de skal stille på jobb igjen.

Andre mener at det ikke er nok å sørge for at pubene holder stengt om morgenen. Det hjelper ikke å skru igjen ølkranene, når vanlige butikker fritt kan selge sprit og billig vin, sier Noel Sarmardin i den regionale administrasjonen.

(NTB)