Det var bussen fra Vidalen kl. 08.10 som skled på nysnøen og gled ut i grøften langs Bekkjarvikveien i går morges.

— Det var bare flaks at det skjedde på en mandag. Da begynner alle elevene senere på skolen. En hvilken som helst annen dag ville veien vært trafikkert av små barn, sier Torill Hatlebrekke Husebø i Trafikkgruppen til foreldreutvalget (FAU) på Tertnes skole.

Smal vei

Hun anslår at minst 100 barn bruker veien hver eneste skoledag. Det er ikke mer enn knapt to og en halv måned at en skolegutt havnet i skvis mellom en buss og hekken langs samme vei.

— Det er en smal vei hvor barna må gå i grøftekanten. Det er lange strekk uten noen form for sikring, sier Hatlebrekke Husebø.

— Det er mange bekymrede og sinte foreldre. Faktisk er det så ille at det snart ligger an til selvtekt her ute.

Hun forteller at lokalmiljøet har stått på i mange år for å få noe gjort og at de nå tilnærmet er lovet at sikringstiltak skal inn i Bergen kommunes trafikksikkerhetsplan som skal legges frem til våren.

— Men vi har ikke tid til å vente. Vi må ha strakstiltak i Bekkjarvikveien, hvis ikke kan prisen bli at liv går tapt, sier Hatlebrekke Husebø.

Vurderer rekkverk

Tor Høyland ved Statens vegvesen i Hordaland bekrefter at de har fått oversendt en sak om bedre sikring av Bekkjarvikveien fra Bergen kommune, hvor beboere ber om at det blir satt opp sikring med rekkverk langs deler av veien.

— Vi er enig i at sikringen kunne vært bedre og vurderer å sette opp rekkverk på en strekning på et par hundre meter, sier Høyland.

Det står ikke på budsjettet på inneværende år, men vi skal se om vi kan få på plass på neste års budsjett.

I GRØFTEN: Heldigvis var det ingen barn på skoleveien da bussen skled ut i grøften. FOTO: PRIVAT