MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

Natteravnene i Bergen sentrum samles i ettermiddag til årsmøtet. Fire natteravnene krever at årsmøtet vedtar regler for hvem som kan rusle gatelangs for å bidra til ro og orden.

— Vi kan ikke akseptere at voldsdømte og personer som går på medikamenter kan drive nattevandring. Vi må ha noen regler slik at nattravnene trygger bymiljøet og ikke det motsatte, sier Hjørdis Landro. Hun er en av de fire natteravnene som i høst gikk åpent ut og kritiserte ledelsen i Natteravnene i sentrum. De fire har etter dette følt seg utestengt og bakvasket av sentrale tillitsvalgte i organisasjonen. På årsmøtet i ettermiddag gir de natteravnene en siste sjanse til å rydde opp.

— Hvis ikke årsmøtet vedtar endringer, vil ikke jeg være med lenger, sier Hjørdis Landro. Hun får støtte fra de tre andre. Ved siden av å kreve regler som sikrer god oppførsel blant natteravnene, krever de fire at ledelsen underlegges taushetsplikt om enkeltmedlemmer.

— Vi må kunne ha et styre og en ledelse som en kan stole på og ta opp problemer med, sier Landro.

Natteravnene i Bergen sentrum har i tillegg til problemer med egne medlemmer, et meget anstrengt forhold til landets øvrige natteravngrupper. Sammen med gruppen i Oslo har foreningen i sentrum tjent seg rike på salg av kalender og andre artikler i Natteravnenes navn.

Landets øvrige natteravngrupper får ikke en krone av inntektene og har oppfordret folk til ikke å støtte kalendersalget. Så vidt Bergens Tidende har grunn til å tro er det svært problematiske forholdet til de øvrige natteravnforeningene ikke et tema på årsmøtet.

Kveldens årsmøte som er åpent for alle medlemmer, er stengt for pressen.

— Dere kan komme på en pressekonferanse etter årsmøtet, sier leder Inga-Alice Næss Blaha.