JAN E. ANDAL

JAN STIAN VOLD

Guttormsen har vært i sporadisk telefonkontakt med sin forsvarer, som i dag har snakket med TVHordaland om sin klient.

— Det er ikke mer enn et par dager siden jeg snakket med Guttormsen. Politiet har jeg ikke snakket med siden like etter at min klient rømte, sier Drevland.

— Kan det være aktuelt å samarbeide med politiet.

— Det kan være aktuelt, men kun dersom politiet garanterer en ny, uhildet gjennomgang av saken, sier den kjente bergensadvokaten.

— En ren henrettelse

Truls Guttormsen ble i 2001 dømt til 18 års fengsel i Gulating lagmannsrett for drapet på datakonsulent Yngve Elvik i 1999. Drapet fremstår som «en ren henrettelse», uten noen som helst formildende omstendigheter, mente Gulating lagmannsrett.

For få måneder siden, nesten fem år etter drapet, ble det satt et punktum for saken i rettssalen. Da dømte Høyesterett Truls Guttormsen til to års fengsel for falske anklager i forbindelse med drapssaken.

Yngve Elvik (38) fra Åsane ble funnet skutt og drept i Lindås i juni 1999. To menn ble kort tid etter drapet pågrepet og siktet for drap og medvirkning til drap på Elvik.

Riksadvokaten valgte å tiltale kun den ene, Truls Guttormsen, for drapet, og henla saken mot den andre etter bevisets stilling. Motivet for drapet på Elvik var at han skulle ha tystet på Guttormsen i en narkotikasak i 1992.