Gunnar Solbraa, som er bistandsadvokat for Arve Beheim Karlsens etterlatte, sier at et vitne kan sitte inne med viktige observasjoner fra stedet der Arve Beheim Karlsen forsvant i april 1999, før han noen dager etter ble funnet død i Sogndals-elven. Solbraa mener at det bør foretas nye avhør av den ene av de to ungdommene som opprinnelig var siktet for drap, og at dette avhøret bør foretas av Kripos, skriver Aftenposten.

Advokat Solbraa ber om ny etterforskning i et brev til Riksadvokaten, og ber samtidig om en klargjøring av straffelovens paragraf 135 a, den såkalte rasismeparagrafen, slik at den kan ramme tilfeller av rasisme som mange mener den åpenbart var ment å skulle omfatte.

Hovedtiltalte i saken ble dømt til tre års fengsel for det Indre Sogn herredsrett mener var "klart rasistiske motiverte" overgrep mot den indiskfødte 17-åringen. Hans jevngamle medtiltalte fikk ett års fengsel for å ha jaget Arve Beheim Karlsen ned mot elvebredden med rasistiske trusler.

Forsvareren til den ene av de to som ble dømt, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, sier til Aftenposten at han ikke kan se noen grunn til at etterforskningen skal gjenopptas.

(NTB)

SKUFFET: - Det vitner om feighet og unnfallenhet når lagmannsretten ikke vil at rasismeparagrafen skal bli behandlet av en ny rett, sa Kari Beheim Karlsen tidligere i år.
Arkivfoto