— Jeg fester ikke lit til rådmannens opplysninger om stemmetall, sier KrFs talsmann i plan- og utbyggingssaker, Rune Landro.

Rådmannen i Fjell har i en pressemelding opplyst at man har kontaktet hvert enkelt kommunestyremedlem for å avklare om de faktisk stemte ja til å åpne for bygging på Norde Bildøy. Det finner Landro underlig. Han skjønner ikke hvordan det er mulig i ettertid å telle opp stemmene.

— Hvilken dokumentasjon har man? I denne saken har folk forandret mening helt opp til møtets begynnelse. Dette er rett og slett ikke til å stole på.

Rådmannen skriver i pressemeldingen at kommunestyret i sitt neste møte skal bekrefte protokollen. Landro mener det ikke er tilstrekkelig. Saken må opp til ny avstemning. Det støtter Kjartan Algrøy, som er Arbeiderpartiets talsmann i plan- og utbyggingssaker.

Ordfører Jan Utkilen sier at denne prosedyren ar valgt etter råd fra fylkesmannen.

— Hver enkelt av de 22 må skriftlig bekrefte at de har stemt for forslaget. Dette skal så legges ved protokollen som må godkjennes i neste møte i kommunestyret, sier Utkilen.

Han får støtte fra jussprofessor Jan Fridtjov Bernt.

— Jeg mener dette må holde. Når 22 folkevalgte skriver under på at de faktisk stemte slik, så må man kunne stole på det.