— En totalt hensynsløs familiefar, sa aktor, politiadvokat Kjetil Kvalvik.

Tiltaltes forsvarer, advokat Erling O. Lygtveit ba om full frifinnelse for sin klient.

— Det er verken bevismessig eller i juridisk forstand grunnlag for tiltalen, sa Lyngtveit.

Omfattende tiltale

I retten ble bergensadvokten presentert for en lang, omfattende og svært grov tiltalte. En tiltale som forteller om en familie som må ha levd i et helvete gjennom mange år. Advokaten skal ifølge tiltalen ha vekket sin daværende kone og eldste sønn gjentatte ganger om natten og holdt dem våkne.

Han skal ha spylt sin kone med en hageslange mens hun lå og sov, og gnidd en urintruse i ansiktet på sønnen. Gjentatte ganger skal de ha blitt utsatt for voldshandlinger av ulik karakter.

Forhold til andre kvinner

— Problemene som har vært skyldes at jeg har hatt forhold til andre kvinner og at jeg har vært mye borte fra hjemmet. Det beklager jeg, sa advokaten med sikker stemme.

— Men jeg har aldri sparket, lugget eller dunket hodene deres mot vegger slik det står i tiltalen. Det stemmer overhodet ikke.

Vitnene som i tur og orden har forklart seg i Bergen tingrett har fortalt historier som står milevis fra hverandre. Så ekstremt ulike oppfatninger er det av hva som har skjedd, at det for nøytrale tilhørere er vanskelig å skjønne at de kan ha vanket i samme miljø.

Så er det også påtalemyndighetens påstand at den tiltalte advokaten har levd ulike liv. På hjemmebane har hverdagslivet vært preget av oppgjør etter utroskap, påstått trakassering og voldsepisoder, og til sist trusler mot sin egen sønn.

TINGHUSET: Her i Tinghuset i Bergen har kjendisadvokaten i en årrekke forsvart tiltalte i straffesaker Nå er han selv tiltalt.
BERGENS TIDENDE